Tips för att hitta bostäder att hyra i andra hand. Testade strategier.

Vår uthyrningsmarknad i Sverige är en utmaning, det ska vi inte sticka under stolen med. Men med lite tålamod och förberedelser så brukar de flesta hitta ett lämpligt boende. Som med det mesta här i liver så handlar det om förväntningar och att vara förberedd.  Här har vi samlat lite tips om hur man bäst kan navigera uthyrningsmarknaden i Sverige.

Reka innan du kommer för att titta på bostäder

Om du flyttar hem från utlandet och har barn, bestäm dig först för vilken skola är relevant för dina barn och välj boende efter det. Då lägger du inte tid på att titta på bostäder i områden som sedan inte kommer att vara relevanta i slutändan och kan lägga all energi på områden där du sedan ska bo.

Var överens med din familj/partner

Vår marknad rör på sig snabbt, det som finns tillgängligt för uthyrning idag finns inte kvar imorgon. Tyvärr finns det sällan tid att rådgöra med sin partner och sova på saken. Därmed så bör ni båda vara på plats på visningen eller vara överens innan att den som kommer på visningen tar beslutet. Tyvärr har vi sett många relationer bli ansträngda och drömhuset förlorat för att besluten/strategin inte var på plats i ett tidigare stadie.  

Förväntningar

Vi kan inte prata nog om detta men kärnan i att hitta bostad att hyra handlar mest om att gå in med realistiska förväntningar från början. Inget uthyrningsobjekt kommer troligen uppfylla 100% av dina förväntningar. Du kanske hittar en lägenhet i innerstan med tre sovrum men det finns ingen balkong, då gäller det att fokusera på att det finns 3 sovrum. Utbudet på marknaden är fortfarande skevt och det gäller att gå in med inställningen att ett objekt som uppfyller 70-80% är fantastiskt bra och köra på det. Vi har sett många familjer stånga sig blodig på just denna punkt för att sedan sänka förväntningarna i slutet av säsongen och då är utbudet inte lika bra som när de började leta efter ett boende.

Vi finns här med mycket erfarenhet och goda råd. Slå en signal om din sökning så kan vi snabbt ge feedback gällande om du/ni är rätt på det eller ej. 

Olika hyresnivåer på hyresmarknaden

Olika hyresnivåer på hyresmarknaden

Varför varierar hyresnivåerna mellan olika aktörer? Residensportalens hyresnivåer för andrahands uthyrningar är oftast lägre, läs mer om varför det är så.

Hur Hittar Man i Hyresdjungeln?

Hur Hittar Man i Hyresdjungeln?

Enkel video om hur man bäst hittar bland annonser, kontaktar uthyrare och presenterar sig själv på bästa sätt. Enkelt, tryggt och smidigt!

Hitta bostad att hyra under högsäsong

Hitta bostad att hyra under högsäsong

Hur hittar man en bostad att hyra i andra hand under högsäsong?  Hur blir man vald när många andra vill hyra samma objekt?