Hur hittar jag ett andrahandsboende under högsäsong?

Vår marknad för andrahandsuthyrning är en utmaning och framförallt under vår högsäsong då många företag flyttar familjer till Sverige. Högsäsong på uthyrningsmarknaden är traditionellt mellan mars till juli. Vi har hjälpt familjer sedan 2003 hitta sina drömhem och har reflekterat över vad som gör vissa framgångsrika och andra mindre så i sin bostadssökning.

3 Goda Råd för framgång på andrahandsmarknaden!

1. Har ditt företag interna policies som är i linje med marknaden?

Många företag gnäller om bristen på bostäder i Sverige för uthyrning, vissa till och med i pressen. Men faktum är att det företaget samt andra har tyvärr inte interna policies som gör att deras anställda blir konkurrenskraftiga på uthyrningsmarknaden. Två saker är kritiska för dig att kolla upp med ditt företag: a. Skriver de på ett hyreskontrakt för din räkning? Det kommer göra en stor skillnad för dig om de gör det, många (framförallt i attraktiva bostadsområden) vill enbart hyra ut till företag vs. privatpersoner. b. Vad har du för hyresbudget för ditt boende? Är den i linje med vad marknaden begär? Dra lite statistik från vår hyreskalkylator längst ner!

2. Du. Du är nyckeln till din framgång. 

Grundstenen för ekonomi är utbud och efterfrågan. Det finns fler som söker bostäder att hyra i Sverige än det finns bostäder tillgängliga för uthyrning. Därmed kommer hyresvärden välja den hyresgästen som tilltalar mest. Den som är lättsam, trevlig och smidig. Vi har sett många bostadssökande genom åren sänka sig själva genom att ställa krav på ommålning, reducerad hyra etc för att sedan bli bortvalda för andra sökande. Ödmjukhet och en trevlig ton vinner alltid. Ett exempel på detta var en underbar familj från England. De kom med ett mindre företag som inte var välkänt och hade en hund. De förstod att de var tvungna att hitta andra mjuka värden som skulle tilltala uthyrare. De satte ihop en PDF om sin familj med foton, var super trevliga mot alla de kom i kontakt med (inklusive oss) och lyckades hyra ett hus i Djursholm som de stora bolagen slogs om. De var helt enkelt "likeable" och härliga att ha med att göra så deras andra svagheter blev inte så viktiga. Vi kallar detta för "hyreskharma". 


3. Var snabb! 

När du ser en bostad som tilltalar, ta snabba beslut och försök att stänga affären snabbt. Låt ingen annan komma emellan, skriv kontrakt och få allt på plats snabbt som attans! Det betyder också att ha koll på att HR avdelningen har tänkt igenom vilken division som ska teckna avtalet, vilken firmatecknare som är tillgänglig etc i ett tidigt skede av processen. Tyvärr har vi sett många bostadssökande förlora sitt drömboende för att HR inte har detta på plats när det är dags att skriva på kontraktet. En hyresvärd tar tyvärr sällan hänsyn till att detta kan ta tid internt hos ditt företag, de går vidare till en annan hyresgäst som redan har allt på plats och snabbt kan skriva under hyreskontraktet snabbt och smidigt. 

Dessa 3 tips är kritiska för din framgång. Om du anammar dessa så kommer du hitta ett bra hem på andrahands marknaden! Vi har inte sett någon misslyckas som har gjort det. Lycka till och hör av dig om du behöver hjälp!

 

Hyreskalkylator

Hyreskalkylatorn

Sök fram det område du vill beräkna hyran för och välj antal rum för att räkna ut en snitthyra.Snitthyra: {{stats.averageRent.toLocaleString()}} kr / månad

Hur Hittar Man i Hyresdjungeln?

Hur Hittar Man i Hyresdjungeln?

Enkel video om hur man bäst hittar bland annonser, kontaktar uthyrare och presenterar sig själv på bästa sätt. Enkelt, tryggt och smidigt!

Strategier för att hitta bostäder att hyra i andra hand

Strategier för att hitta bostäder att hyra i andra hand

Tips för att hitta ett hem i andra hand på Sveriges utmanande marknad. Testade strategier att applicera. 

Undvik att bli lurad på hyresmarknaden

Undvik att bli lurad på hyresmarknaden

Vad är varningssignalerna om man har råkat ut för en oseriös uthyrare? Hur kan man kontrollera att personen faktiskt har bostaden som ska hyras ut?