Hur hittar jag ett andrahandsboende under högsäsong?

Att hitta ett andrahandsboende under högsäsong kan vara utmanande, särskilt när många företag flyttar familjer till Sverige. Högsäsongen på uthyrningsmarknaden sträcker sig traditionellt från mars till juli. Sedan 2003 har vi hjälpt familjer att hitta sina drömhem och har identifierat vad som gör vissa framgångsrika i sin bostadssökning. Här är tre viktiga råd för att lyckas på andrahandsmarknaden.

1. Se över ditt företags interna policies

Många företag klagar på bristen på bostäder i Sverige, men ofta har de inte interna policies som gör deras anställda konkurrenskraftiga på uthyrningsmarknaden. Två kritiska frågor att ställa ditt företag:

2. Din inställning och approach spelar roll

På en marknad med fler sökande än tillgängliga bostäder väljer hyresvärden den mest tilltalande hyresgästen. Var trevlig, ödmjuk och flexibel. Vi har sett många fall där sökande misslyckats på grund av krav på ommålning eller reducerad hyra. Ett positivt exempel är en engelsk familj som, trots att de kom från ett mindre företag och hade en hund, lyckades hyra ett hus i Djursholm. Deras hemlighet? De var supertrevliga, satte ihop en PDF om sin familj med foton, och var lättsamma att ha att göra med. Vi kallar detta för "hyreskarma". Mer tips om bästa presentation till hyresvärdar!

3. Var snabb och förberedd

När du hittar en bostad som tilltalar dig, agera snabbt. Ha alla nödvändiga dokument redo och var beredd att skriva på kontraktet omedelbart. Se till att ditt företags HR-avdelning har tänkt igenom vilken avdelning som ska teckna avtalet och att firmatecknaren är tillgänglig. Vi har sett många förlora sitt drömboende på grund av långsam intern hantering.

Genom att följa dessa tre tips ökar du dina chanser att hitta ett bra andrahandsboende. Lycka till och hör av dig om du behöver hjälp!

 

 

Hyreskalkylator

Hyreskalkylatorn

Sök fram det område du vill beräkna hyran för och välj antal rum för att räkna ut en snitthyra.Snitthyra: {{stats.averageRent.toLocaleString()}} kr / månad

Hur Hittar Man i Hyresdjungeln?

Hur Hittar Man i Hyresdjungeln?

Enkel video om hur man bäst hittar bland annonser, kontaktar uthyrare och presenterar sig själv på bästa sätt. Enkelt, tryggt och smidigt!

Strategier för att hitta bostäder att hyra i andra hand

Strategier för att hitta bostäder att hyra i andra hand

Tips för att hitta ett hem i andra hand på Sveriges utmanande marknad. Testade strategier att applicera. 

Undvik att bli lurad på hyresmarknaden

Undvik att bli lurad på hyresmarknaden

Vad är varningssignalerna om man har råkat ut för en oseriös uthyrare? Hur kan man kontrollera att personen faktiskt har bostaden som ska hyras ut?