Tips för att hitta en hyresbostad med husdjur

Att hitta en hyresbostad när man har husdjur kan vara utmanande, men det är långt ifrån omöjligt. Här är några strategier för att öka dina chanser att hitta en bostad som välkomnar din fyrbenta familjemedlem.

Våga fråga om husdjur

När du börjar söka efter hyresbostäder märker du snabbt att många hyresvärdar inte accepterar husdjur. Betyder det att du ska ge upp? Absolut inte. Många hyresvärdar säger nej till husdjur i sina annonser men kan vara öppna för att förhandla när de lär känna dig och ditt husdjur. Vissa hyresvärdar är hundmänniskor medan andra föredrar katter. Våga fråga!

Hur du tar upp ditt husdjur med en hyresvärd

  1. Fråga innan visningen: Det är bäst att ta upp frågan om husdjur innan visningen. På så sätt sparar du både din och hyresvärdens tid om det inte är förhandlingsbart. Att nämna husdjuret efter att ni har kommit överens om att hyra underminerar er relation.

  2. Presentera ditt husdjur: Precis som du presenterar dig själv och din familj, presentera ditt husdjur. Om du har en äldre och skötsam hund, nämn det. Ge information om rasen och inkludera en bild. Detta hjälper hyresvärden att känna sig tryggare.

  3. Erbjud en större deposition: För att försäkra hyresvärden om att ditt husdjur inte kommer att skada bostaden, erbjud en större deposition. Om bostaden inte skadas, återbetalas depositionen fullt ut.

Att söka bostad med husdjur kan ta längre tid, men med tålamod och rätt strategi kommer du att hitta en match med en likasinnad hyresvärd.

Tips för att kontakta hyresvärdar

Tips för att kontakta hyresvärdar

Efter att du har köpt vår söktjänst så kan du kontakta hyresvärdar om deras bostäder. Vi har sett mer, och mindre, framgångsrika sådana meddelanden. Läs mer om vår guide till framgång. 

Strategier för att hitta bostäder att hyra i andra hand

Strategier för att hitta bostäder att hyra i andra hand

Tips för att hitta ett hem i andra hand på Sveriges utmanande marknad. Testade strategier att applicera. 

Hur Hittar Man i Hyresdjungeln?

Hur Hittar Man i Hyresdjungeln?

Enkel video om hur man bäst hittar bland annonser, kontaktar uthyrare och presenterar sig själv på bästa sätt. Enkelt, tryggt och smidigt!