Hyresstatistik & Trender för Stor-Stockholm 2020

Hyresstatistik & Trender för Stor-Stockholm 2020

Vi räknade ut snittpriser på hyresnivåer på privatägda bostäder under 2018-2020 i Stockholms innerstad. Snittpriserna är en median av alla förmedlade lägenheter i innerstan av Residensportalen under 2018-20. Vad påverkar snittpriser för företagsförmedlingar? Det finns en del olika faktorer som spelar in som till exempel om ett större företag totalt ändrar sina mobility processer och paket för sina anställda. Vi har sett ett shift inom bolagen från att ge sina anställda stora expat paket med stort utrymme över sina budgets för hyresbetalningar till att inte hjälpa sina anställda alls. Under 2020 så har vi noterat att de "budgets" som företagen ger sina anställda är detsamma som vi såg under 2012-13 och i vissa fall har sjunkit något. När ett större svenskt företag som traditionellt flyttar in och ut väldigt mycket personal får problem och skär ner så skapar det en inbalans på marknaden så klart och utbud och efterfrågan kan förändras. Andra faktorer som en stark eller svag försäljningsmarknad kan också påverka företagsmarknaden. När vi har en stark försäljningsmarknad så finns det färre objekt på uthyrningsmarknaden och då stiger hyrorna. Samt när försäljningsmarknaden sviktar eller har en period då säljare och köpare inte har samma förväntningar, så sjunker hyresnivåer pga ett ökat utbud. 

Snitthyror på 2-5 rok i Stockholms innerstad: 

2 rum och kök (möblerat): 14.680 kr/månad

3 rum och kök: 20.317 kr/månad

4 rum och kök: 26.094 kr/månad

5 rum och kök: 29.763 kr/månad

Medianpriserna är i linje med de hyresnivåer som företagen ger sina anställda i budgets när de hjälper anställda att hyra ett boende. Vi ser även att många företag inte skriver på avtalen längre vilket har resulterat i att många uthyrare har en större flexibilitet med att hyra ut till vissa privatpersoner som kommer från de stora bolagen. 

Tips om hur du skapar bästa annonsen för din uthyrning!

Tips om hur du skapar bästa annonsen för din uthyrning!

Skapa en annons på mindre än 1 minut med vårt verktyg. Få en proffsig annons helt kostnadsfritt. Läs mer om våra tips på hur du skapar den bästa annonsen för uthyrning i andra hand!

Instruktionsvideor

Instruktionsvideor

Här har vi skapat och samlat korta videor om olika delmoment gällande uthyrning. Få tips om hur du skapar bästa annonsen, visar ditt hem eller bedömer slitage nivå när hyresgästen flyttar!

Vad ingår i ett möblerat boende är man hyr ut i andra hand?

Vad ingår i ett möblerat boende är man hyr ut i andra hand?

Vad förväntas, inventariemässigt, av ett möblerat boende när man hyr ut i andra hand? Vad ska ingå?

5 Tips att tänka på när du skriver ett andrahandskontrakt!

5 Tips att tänka på när du skriver ett andrahandskontrakt!

Vad ska man tänka på när man skriver ett uthyrningskontrakt för uthyrning i andra hand? Vad är de vanligaste misstagen efter hyreslagen ändrades för privatägda bostäder 2013?

Hemförsäkring när du hyr ut din bostad

Hemförsäkring när du hyr ut din bostad

Vad ska man göra med sin hemförsäkring när man hyr ut sin bostad i andra hand? Behöver man teckna en tilläggsförsäkring? Vad händer med reseförsäkringen som är kopplad till hemförsäkringen?

Trygghetsförsäkringar när du hyr ut i andra hand?

Trygghetsförsäkringar när du hyr ut i andra hand?

Finns det ett värde att teckna en "trygghetsförsäkring" från en hyresförmedlare? Vad täcker den egentligen? Eller är det som att köpa en dyr "garanti" som när man köper en ny TV som hemförsäkringen redan täcker?