Tips för att kontakta uthyrare

När du har köpt söktjänsten och kan kontakta hyresvärdar så blir denna kontakt ett första intryck utav dig för den som ska hyra ut sin bostad. Vare sig om du skickar en chatt via vårt chattverktyg eller e-mailar hyresvärden så lägg lite tid på din presentation, det kommer att ge avkastning. I vårt chattverktyg så kan du under "inställningar" i din profil lägga till en standardbeskrivning om dig som bostadssökande som sedan automatiskt läggs till din första chatt till hyresvärden. Använd den funktionen, den sparar dig mycket tid!

Vi har sett mer och även mindre framgångsrika presentationer genom åren från bostadssökande och a och o är att vara säljande, uppriktig och beskrivande.

Ett exempel på en mindre bra presentation: "hej, jag heter anna och jag vill hyra din lägenhet". Varför är denna presentation inte bra? Den är slarvig och intetsägande. Slarvig för att sökande inte kan bemöda sig att använda stor bokstav på sitt eget namn och intetsägande för att hon omöjligen kan vilja hyra en lägenhet utan att fått kontakt eller sett den. Majoriteten av hyresvärdar kommer tyvärr kanske inte besvara intresset från den sökande. 

Så hur presenterar du dig på bästa sätt till våra uthyrare?

En bra tumregel är "vad skulle du vilja veta om en bostadssökande om du skulle hyra ut ditt eget hem"?. Här är ett exempel på en bra inledande kontakt: "Hej, Jag heter Anna och jag såg din annons här på Residensportalen. Jag kommer flytta till Stockholm i november pga mitt jobb och söker därför en lägenhet att hyra i andra hand under 1 år. Min arbetsgivare är XYZ och där trivs jag bra som Projektledare. Här är en länk till min LinkedIn profil. Min familj består av mig och min dotter Sally som är 7 år. Jag skulle gärna få kontakt med dig och se om vi kan hitta en tid för mig att titta på ditt fina hem. Låt mig veta om du har frågor eller funderingar. Ser fram emot din återkoppling. Mvh, Anna." Det är bra att berätta lite om vart du jobbar och din roll samt om ditt företag kan stå på kontraktet OM du har köpt en företagstjänst. Dock så kan du ej erbjuda hyresvärdar att ditt företag står på kontraktet om du har registrerat som en privatsökare. Om du vill presentera ditt företag så kan vi lätt konvertera din tjänst till en företagstjänst. 

Andrahandsmarknaden i Sverige är något utmanande men vi har sett många hitta fantastiska boenden som har lagt lite tid på att få fram vem de är när de söker boende. 

Hur Hittar Man i Hyresdjungeln?

Hur Hittar Man i Hyresdjungeln?

Enkel video om hur man bäst hittar bland annonser, kontaktar uthyrare och presenterar sig själv på bästa sätt. Enkelt, tryggt och smidigt!

Strategier för att hitta bostäder att hyra i andra hand

Strategier för att hitta bostäder att hyra i andra hand

Tips för att hitta ett hem i andra hand på Sveriges utmanande marknad. Testade strategier att applicera. 

Olika hyresnivåer på hyresmarknaden

Olika hyresnivåer på hyresmarknaden

Varför varierar hyresnivåerna mellan olika aktörer? Residensportalens hyresnivåer för andrahands uthyrningar är oftast lägre, läs mer om varför det är så.