Maximera Dina Chanser att Få Din Drömbostad - Följ Våra Tips!

Har du skickat ett meddelande och inte fått något svar, eller har du tittat på boenden och undrat varför ägaren väljer andra hyresgäster? Visst, det kan finnas olika faktorer som spelar in, som budget, privat jämfört med företagskontrakt eller preferenser för hyresgäster. Vi har sammanställt enkla tips baserat på vad vi hur vi har sett hyresgäster sänka sig själva på visningar.  Vilket beteende väcker varningsflaggor eller gör ägaren obekväm? Följ våra tips nedan för att maximera dina möjligheter! Vissa kan verka uppenbara och grundläggande, men vi har sett så många hyresgäster sabba för sig själva genom att inte följa dessa banala tips.

1. Var tydlig och detaljerad om din situation från första meddelandet, samtalet eller e-post.

Du är kräsen när det gäller ditt nya hem precis som ägaren är kräsen om vem de vill ha boende i sitt hem. Skriv en trevlig presentation om dig själv, till exempel varför du flyttar till Sverige eller byter boende; hur länge du vill hyra; var du arbetar och varför du gillar deras egendom (smicker är alltid effektivt). Du kan till och med spara din standardintroduktion med vårt verktyg på webbplatsen. Logga in på ditt konto, tryck på mina sidor, gå till inställningar, scrolla ner och hitta "en standardtext om dig själv". Nu kommer den här texten att fyllas i ditt första meddelande varje gång du trycker på "kontakta hyresvärd".

2. Dölj inte viktig information.

Om du har ett husdjur till exempel, berätta det för ägaren i din introduktion. Vissa ägare kan föredra hundar framför katter, eller tvärtom. För vissa är det en dealbreaker, för andra inte. Berätta det från början så att du inte slösar med varken din eller deras tid under visningen.

3. Var responsiv och svara snabbt.

Det visar att du är engagerad i din bostadssökning och att du kommer att vara responsiv om ägaren behöver informera dig om saker angående egendomen i framtiden.

4. Kom i tid till visningen.

Genom att komma i tid till ditt möte visar du ägaren att du är organiserad och att du uppskattar deras tid. I Sverige är folk mycket punktliga och det är ovanligt att vara sen. Om du är sen, informera dem.

5. Använd takt.

Säg inte att du tycker att deras möbler eller inredning är ful, även om du gör det. Det finns sätt att artigt fråga om något kan tas bort eller förvaras under uthyrningen. Den viktigaste faktorn är att du gillar huset eller lägenheten. Möbler kan ändras och detta är inte en bra förhandlingsstrategi att använda.

6. Spela inte "svårfångad" i förhandlingssyfte.

Hyror är sällan förhandlingsbara i Sverige, det är bättre att söka inom din budget. Naturligtvis kan du fråga, men gör det innan visningen. Vissa ägare kanske inte vill sänka hyran och de kan tycka att du slösar med deras tid genom att komma till visningen. I Sverige är det fortfarande en "hyresvärdsmarknad".

7. Visa din sprakande personlighet.

Under visningen, för en diskussion med hyresvärden. Gå inte runt och var tyst eller tala endast ett annat språk. Ofta vill ägaren få en känsla av vem du är under det första mötet och att vara artig kan hjälpa till att göra ett gott intryck. Att bara tala ett annat språk kan få ägaren att känna sig obekväm om du kanske säger saker du inte vill att de ska höra.

För att sammanfatta handlar det allt om att göra ett bra och bestående första intryck.

Undvik att bli lurad på hyresmarknaden

Undvik att bli lurad på hyresmarknaden

Vad är varningssignalerna om man har råkat ut för en oseriös uthyrare? Hur kan man kontrollera att personen faktiskt har bostaden som ska hyras ut?

Tips för att kontakta hyresvärdar

Tips för att kontakta hyresvärdar

Efter att du har köpt vår söktjänst så kan du kontakta hyresvärdar om deras bostäder. Vi har sett mer, och mindre, framgångsrika sådana meddelanden. Läs mer om vår guide till framgång. 

Strategier för att hitta bostäder att hyra i andra hand

Strategier för att hitta bostäder att hyra i andra hand

Tips för att hitta ett hem i andra hand på Sveriges utmanande marknad. Testade strategier att applicera.