Vem kan skriva på andrahandskontrakt när man hyr ut till ett företag?

Vem ska skriva på ett andrahandskontrakt när ett företag hyr en företagsbostad?

Om du hyr ut till ett företag så är det viktigt att rätt person skriver på andrahandskontraktet annars riskerar du att du inte har ett giltigt avtal. Vem kan skriva på?

 a. HR-Chefen som du har haft kontakt med?

b. Den anställde som ska bo i ditt hem?

c. Behörig befattningshavare på företaget?

d. Anställd på företaget som har fullmakt från befattningshavare att teckna avtal?

 Rätt svar: C eller D.

Trots att företag har anlitat relocation bolag eller andra konsulter som hjälper dem med deras bostadsökningar så får vi i cirka 70% av fallen skicka tillbaka undertecknade avtal som fel person har skrivit på. Många gånger får vi höra "men han/hon har skrivit på avtal i alla år så det är väl inga problem". Väldigt få kontrollerar detta och det är lätt att göra. På Alla Bolag så finns det en sektion på varje företag som heter "befattningshavare" där listas alla som har rätt att teckna firman.  www.allabolag.se .

Vad händer om en firmatecknare, utan en obehörig person, inte har skrivit under ditt hyresavtal? Ja, det kan jämföras med att din granne har skrivit på ditt hyresavtal om du hyr ut din villa. Med andra ord, du har inte ett bindande avtal för din granne har inte rätt att teckna ett avtal för en villa som han/hon inte äger.