Tips för visa ditt hem digitalt!

Covid-19 ändrade alla branscher och kreativa lösningar på de flesta  utmaningar uppstod. Vi byggde vårt verktyg under sista finanskrisen med syftet att ingen skulle behöva resa för att välja ett hyresobjekt. Självklart är det att föredra att träffa hyresgästen på plats men nu är det inte alltid möjligt. 

Lista på vad du ska tänka på när du förbereder ditt hem för digitala visningar:

Städa & Förbered

Stöket syns även på bild så plocka så gott som möjligt och göm barnen i en garderob under visningen. Skämt åsido så kan man faktiskt göra en rolig visning med att familjemedlemmar som är hemma tar del i visningen genom att visa storleksperspektiv. Din 12-åring kan visa hur hög loftsängen är med att stå under den och om du bor i hus så kan det vara bra att plocka fram utemöblerna för att visa terrassen från sin bästa sida. Andra städtips: 

  • Städa ditt hem grundligt och gör det presentabelt innan du tar bilder. Försök dig gärna på lite enkel 'homestyling' för att visa ditt hem från sin bästa sida. 
  • Ned med alla toalett sitsar!
  • Öppna alla gardiner, för fönster och duschar, du vill visa att du inte gömmer något. 
  • Rensa bland dekorationer och prylar. Du vill ditt hem skall se bebott och mysigt ut men inte till den punkt där en potentiell hyresgäst inte längre kan se sig själv bo där. 

"Träffas"

Börja med att snacka lite och lär känna varandra innan ni hoppar in i visningen. Det ger dig möjligheten att känna av den potentiella hyresgästen för att se om det känns som en bra match. Det ger även dig en chans att veta hur du ska styra visningen. Du kanske får reda på att de älskar att laga mat, då är det bra att spendera mer tid på att visa köket och kanske till och med snacka lite om den fina ångugnen som ni älskar. 

Stabilitet

Det finns inget värre än att bli sjösjuk. Håll inte i telefonen själv utan det finns bra verktyg för att ge en stabil bild. Titta på Gimble eller Gyro sticks. De har nu blivit relativt lågprisade och de finns att hitta under tusenlappen. Det ger en väldigt proffsig presentation. Claes Ohlson, Kjell & Co har bra verktyg. 

Inspiration

Titta på You Tube och se hur andra har marknadsfört sina hem. Vi har en hel del videopresentationer från våra Premiumobjekt som ni kan titta på till exempel.

Sist men inte minst

Vi har många sökande som kommer från andra länder i Europa där munskydd har varit vardag sedan mars 2020. Erbjud gärna den sökande att alla som är hemma, om ni bestämmer för att visa IRL, att ni kan bära munskydd om de önskar. Det ökar både tryggheten för alla men ger även ett trevligt intryck för den som ska komma på besök. 

 

 

Hur mycket måste jag städa innan en visning?

Hur mycket måste jag städa innan en visning?

Hur mycket förberedelser krävs för att hyra ut sitt hem i andra hand? Vi har sammanställt en lista på viktigaste punkter att tänka på innan hyresgästen kommer och knackar på dörren. 

Varför hyr inte vi din bostad som många andra förmedlare?

Varför hyr inte vi din bostad som många andra förmedlare?

Många förmedlare hyr din bostad och lämnar "garantier". Vi ser klara juridiska och etiska problem med en sådan modell. Läs mer om varför vi jobbar på ett enklare och mer transparent sätt. 

Tips om hur du skapar bästa annonsen för din uthyrning!

Tips om hur du skapar bästa annonsen för din uthyrning!

Skapa en annons på mindre än 1 minut med vårt verktyg. Få en proffsig annons helt kostnadsfritt. Läs mer om våra tips på hur du skapar den bästa annonsen för uthyrning i andra hand!