Ska jag hyra ut till ett företag eller en privatperson?

Ska jag hyra ut mitt hem till en privatperson? Vad gäller då lagmässigt?

Många tror att det är olika lagar som gäller om man hyr ut till ett företag vs. en privatperson. Det borde vara det, men faktum är att hyreslagen är densamma vare sig man hyr ut till ett företag eller en privatperson.

Ska jag hyra ut till ett företag eller en privatperson?

Ska jag hyra ut till ett företag eller en privatperson?

Varför bör jag vara öppen för att hyra ut till en privatperson?

Många företag skriver inte längre på avtalen för sina anställda. Det är en utveckling som vi har noterat de senaste 5-7 åren. Svenska hyresmarknaden är väldigt unik och företag sätter sina mobility policies globalt och inte för den svenska marknaden. Därför så kommer många Expatriater med mycket stöd från sin arbetsgivare med sin flytt och är betalningsstarka men måste stå på avtalet som privatpersoner. Dessa individer finns hos oss och kan söka din bostad om du har klickat i ”alla” som alternativ i din uthyrningsannons. Tänk även på att hos oss är det alltid du som bestämmer vem du hyr ut till så även om du har klickat i ”alla” så kan du alltid tacka nej om det inte känns rätt. Men om du enbart klickat i ”företag” så kan de ej kontakta dig.

Är det inte tryggare att hyra ut till ett företag?

I vissa fall, absolut, men det handlar mer om mjuka värden. Det är klart att när ett företag som flyttar på mycket personal till Sverige och är vana hyresgäster hyr din bostad att det är smidigare och känns tryggare. Den vanligaste profilbilden på företag som kontaktar dig om ditt hem via oss är ett större, oftast börsnoterat, företag som flyttar personal i volym till Sverige och där vi har jobbat med deras representant på relocationbolag eller på personalavdelningarna i många år. Det finns definitivt ett värde att ha långa relationer och vi har partners och företag som vi jobbat med sedan 2003. Det värdet förlängs till dig som uthyrare på Residensportalen.