Skapa annons för uthyrning

På cirka 60 sekunder så får du marknadens snyggaste uthyrningsannons.  Den kommer sedan matchas med sökande som vi har från Sveriges ledande företag som söker bostäder hos oss. Hos oss söker b.l.a SSAB, Accenture, Spotify, Electrolux, Ericsson, Klarna, Johnson & Johnson och många andra företag som letar efter företagsbostäder till sina anställda. 

-Skapa en vass annons i vårt verktyg, utan kostnad för dig.
-Hitta ett företag som hyr din bostad, utan kostnad för dig.
-Vi tar inte en del av din hyra, all hyra går direkt till dig!
-Hyresmäklare kan hjälpa dig med ett hyreskontrakt om så önskas.

Tips för att få till en extra bra uthyrningsannons!

  • -Lägg till bilder. Sökande blir mer och mer visuella, ge bostadssökande en bra överblick på hur ditt hem ser ut. Det behöver inte vara proffsbilder, det räcker med bilder tagna med din mobilkamera. Ta bilder när ljuset är bra, runt lunch. Ställ dig i hörnet på varje rum, höj kameran och rikta lite neråt så får du en bra bild. 
  • Lägg gärna till en planritning. Du kanske har en från när du köpte ditt hem? Det räcker med att fota planritningen med mobilen på planritningen i prospektet.
  • Skriv gärna en beskrivande text och tänk som Google. Vilka ord söker bostadssökande på? Om du behöver lite kreativ hjälp med din beskrivning eller att översätta till engelska, använd dig av ChatGpt!
  • Lägg tillträdesdatumet minst 1-2 veckor i framtiden. Om din bostad är ledig nu så kan du skriva det i beskrivningen men för bästa resultat från sökmotorn så är ett datum lite längre fram i framtiden mycket bättre. 
  • Använda den e-mailadressen du använder mest frekvent i din registrering. När någon vill titta så får du en alert. Så tråkigt att missa en möjlighet för att alerten går till en e-mailadress du inte kollar av så ofta. Lägg även till www.residensportalen.se som betrodd domän i din mail klient så att inget viktigt meddelande hamnar i spam mappen. 
  • Skapa inte en fiffig ny gmail adress för ändamålet som "lghtsthlmuthyres@gmail.com" .Tyvärr så är det just en sådan e-mail adress som många använder i bedrägerier och det kan alarmera både vår algoritm såsom de som söker boenden. 

Ovan är tips för att finslipa din annons, det viktigaste är dock att få upp den så publicera annonsen om du har ont om tid. Sedan kan du lägga till foton, planritning och beskrivning när du har lite mer tid.

Nedan har du en video med lite extra tips och knep hur du gör en riktigt bra annons!

Instruktionsvideor

Instruktionsvideor

Här har vi skapat och samlat korta videor om olika delmoment gällande uthyrning. Få tips om hur du skapar bästa annonsen, visar ditt hem eller bedömer slitage nivå när hyresgästen flyttar!

Vad ingår i ett möblerat boende är jag hyr ut i andra hand?

Vad ingår i ett möblerat boende är jag hyr ut i andra hand?

Vad förväntas, inventariemässigt, av ett möblerat boende när man hyr ut i andra hand? Vad ska ingå?

Hemförsäkring när du hyr ut din bostad

Hemförsäkring när du hyr ut din bostad

Vad ska man göra med sin hemförsäkring när man hyr ut sin bostad i andra hand? Behöver man teckna en tilläggsförsäkring? Vad händer med reseförsäkringen som är kopplad till hemförsäkringen?

Trygghetsförsäkringar när du hyr ut i andra hand?

Trygghetsförsäkringar när du hyr ut i andra hand?

Finns det ett värde att teckna en "trygghetsförsäkring" från en hyresförmedlare? Vad täcker den egentligen? Eller är det som att köpa en dyr "garanti" som när man köper en ny TV som hemförsäkringen redan täcker?

Varför hyr inte vi din bostad som många andra förmedlare?

Varför hyr inte vi din bostad som många andra förmedlare?

Många förmedlare hyr din bostad och lämnar "garantier". Vi ser klara juridiska och etiska problem med en sådan modell. Läs mer om varför vi jobbar på ett enklare och mer transparent sätt. 

Hur mycket måste jag städa innan en visning?

Hur mycket måste jag städa innan en visning?

Hur mycket förberedelser krävs för att hyra ut sitt hem i andra hand? Vi har sammanställt en lista på viktigaste punkter att tänka på innan hyresgästen kommer och knackar på dörren.