Vem betalar TV-licensen när man hyr ut i andra hand?

Uppdatering:
Per 1 januari 2019 så tas tv-licensen ut från våra skatter vilket gör att det inte går att inkludera i hyran utöver tidigare anledning att det är en personlig handling. Skatteverkets hemsida detaljerar hur det fungerar. 

Många uthyrare vill gärna inkludera tv-licensen när de hyr ut i andra hand. Det känns enklare och smidigare. Tyvärr så går inte det och du riskerar att betala dubbelt. Per Radiotjänst så ska den som hyr lägenheten eller villan i andra hand betala tv-licensen. Radiotjänst betraktar tv-licensen som en personlig handling och den kan ej överlåtas eller inkluderas i ett hyreskontrakt. Därmed så ska du av-anmäla dig till Radiotjänst och din hyresgäst ska anmäla sig om det finns en tv-mottagare, tv eller satellit på din adress oavsett vem som äger utrustningen.

Det är viktigt både för dig som hyr ut i andra hand och din hyresgäst som hyr i andra hand att ni följer Radiotjänsts direktiv för att slippa problem och dubbelbetalning. Tänk på att om du inkluderar TV-Licens i din hyra och din hyresgäst sedan får ett kravbrev så åker du på avgiften gånger två.

Här kan du läsa mer om TV-Licensen på Radiotjänst