Snitthyror för lägenheter och hus i Stockholm, Göteborg, Lund, Helsingborg, Malmö.

Hyreskalkylator

Hyreskalkylatorn

Sök fram det område du vill beräkna hyran för och välj antal rum för att räkna ut en snitthyra.Snitthyra: {{stats.averageRent.toLocaleString()}} kr / månad

Använd vår smidiga kalkylator för att se snitthyror för annonserade bostäder för uthyrning  i andra hand på Residensportalen. Du kan hitta snitthyror för Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Lund samt resten av Sverige. Datan kommer vara mer relevant i storstäderna som Stockholm, Göteborg och Malmö pga att vi har fler annonser i dessa områden. Kalkylatorn fungerar för hela Sverige, tänk bara på att vi har mer data i storstäderna så därför är den datan mer pålitlig. Med kalkylatorn så kan du mata in område samt storlek för att få en känsla för snitthyror i olika områden. Detta är vad andra annonserar för. Tyvärr får vi inte som hyresmäklare säga till dig vad du ska ta i  hyra  men vi har ett bra verktyg för dig att använda.  Om du vill ha mer information om vad objekt har hyrts ut för under senaste kvartalet så ring eler maila oss så ger vi er gärna mer feedback för att hjälpa er få en känsla för marknaden. 

Hyreslagen

Hyreslagen

Vad gäller egentligen för uthyrning av bostäder i andra hand? Hur har den nya lagen som trädde i kraft 2013 ändrat både lagen och marknaden?

Hyresstatistik & Trender på Andrahandsmarknaden 2024

Hyresstatistik & Trender på Andrahandsmarknaden 2024

Hur ser priserna ut på uthyrningsmarknaden 2024 i Stor-Stockholmsområdet? Vilka trender ser vi på hyresmarknaden för uthyrare som förmedlar till företag? Denna sektion uppdateras med realtid information på hur det ser ut på uthyrningsmarknaden. 

Beskattning på uthyrning av bostad  i andra hand

Beskattning på uthyrning av bostad i andra hand

Hur beskattas man när man hyr ut en bostad i andra hand? Det varierar en del beroende på omständigheterna runt din uthyrning. Vi har samlat de vanligaste frågorna runt beskattning av uthyrning.