Tjänster för bostadssökande

Residensportalen erbjuder företag och privatpersoner att hitta ett hem att hyra i andra hand. Residensportalens betalningsmodell går ut på att ni enbart betalar för vad ni behöver. Vi göra inga påslag på hyror (något som kostar hyresgästen mellan SEK 30.000-70.000 per hyrd bostad hos leverantörer som tar betalt genom påslag på hyresnivåer). Modellen bidrar till en prissättning som passar alla typer av bolag och anställda, stora som små och även privatpersoner som söker boende. De tjänster vi erbjuder bostadssökande: 

Bostadssökning för privatpersoner och företagsbostäder
På Residensportalen kan bostadssökande skapa en egen profil och få bra överblick över bostäder för uthyrning. Du kan skapa en e-mail alert utan att betala för att se vad som kommer in men för att  få e-mail alerts innan icke betalande sökande samt möjlighet att boka visningar krävs betalning av administrationsavgiften.   Administrationsavgiften ger er tillgång till att kontakta uthyrare och hitta en bra bostad i 60 dagar och ni kan under den tiden fritt använda systemet och boka visningar, kontakta hyresvärdar och beställa tilläggstjänster. Premium objekt kan även visas via livestream om ni inte har möjlighet att delta i visningen. Vi är experterna på virtuella visningar.  Pris: SEK 5.200 + moms per anställd för företag och SEK 1.495 ink moms för privatpersoner

Hyreskonsultation

Vill du ha en mer råd om din sökning? Vill du att vi ska gå igenom din sökprofil och ge specifika råd för just din sökning? Tjänsten inkluderar en Zoom-konsultation som spelas in och som du kan behålla. Du har 30 minuter att fråga vad du vill och få tips för hur du maximerar din sökning och vilken målgrupp din sökning kan tilltala.  

Pris: SEK 945/30 minuter

Kontraktsskrivning
Det hyreskontraktet för andrahandsuthyrning vi skräddarsyr är utformat och uppdaterat i enlighet med de senaste lagändringarna och baseras på vår erfarenhet sedan 2003. Andrahandskontraktet skrivs av erfarna och försäkrade hyresmäklare som är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen och har även utformats av en Fastighetsrättsjurist. Efter köp så kontaktar du oss när du behöver ditt andrahandskontrakt skrivet. Andrahandskontraktet levereras inom 48 timmar skräddarsytt just för din uthyrning, Måndag till Fredag, i PDF format.*

Denna tjänst kan köpas och nyttjas även om du inte hittar din hyresvärd via Residensportalen. Andrahandskontraktet är utformat med en Svensk del och en Engelsk del. Vad ingår?
1. Skräddarsytt avtal på Svenska och Engelska.
2. Kontroll att hyresvärden äger bostaden. 
3. Möjlighet att signera med Bank-ID (Sverige, Norge, Finland och Danmark) eller SMS-pin för ökad verifiering.

Pris: SEK SEK 2.995 med e-signatur som ingår om så önskas (vi skickar ut via vårt verktyg för ökad säkerhet runt signaturer samt en smidigare process för er som ska signera. Ni behöver ej uppsöka skanner). 

Inspektion av bostad
Det är viktigt att göra en noggrann inspektion av alla ytor och fasta installationer inför tillträdet. Denna tjänst är enbart tillgänglig i Stockholmsområdet och pris offereras efter val av bostad.*

Vårt mål är att ni, genom vår unika portal, ska hitta bostäder åt era anställda så att de får en smidig och bekväm vistelse i Sverige.

*Kan ej beställas om ni väljer Residensportalen Premium objekt då uthyraren redan har köpt dessa tjänster och därmed ingår i er valda bostad. 

Juridisk Rådgivning

Har du juridiska frågor gällande en hyressituation som inte skett i vår regi? Kanske en hyresvärd som inte uppfyller sina skyldigheter, ett kontrakt som inte följer lagen eller en hyresvärd som inte skött sina åtaganden. Vi kan hjälpa till med juridiska frågor som rör både uthyrare och för dig som är hyresgäst.  30 minuter ingår i tjänsten.

Pris: SEK 1500

Hur Hittar Man i Hyresdjungeln?

Hur Hittar Man i Hyresdjungeln?

Enkel video om hur man bäst hittar bland annonser, kontaktar uthyrare och presenterar sig själv på bästa sätt. Enkelt, tryggt och smidigt!

Hitta bostad att hyra under högsäsong

Hitta bostad att hyra under högsäsong

Hur hittar man en bostad att hyra i andra hand under högsäsong?  Hur blir man vald när många andra vill hyra samma objekt?

Företag eller privatperson som hyresgäst?

Företag eller privatperson som hyresgäst?

Varför föredrar de flesta att hyra ut sin bostad som företagsbostad? Vad kan man göra om företaget inte skriver på hyreskontraktet?