Vanliga Frågor vid Uthyrning i Andra Hand

1. Hur kan jag annonsera gratis på Residensportalen?

 • Residensportalen erbjuder kostnadsfri annonsering tack vare våra långa samarbeten med stora företag och relocationbolag sedan 2003. Du betalar inget extra när du hyr ut din bostad. Istället är det våra bästa bostadssökande som betalar för att använda vårt IT-verktyg. Vi har även tilläggstjänster om du behöver extra hjälp.

2. Erbjuder ni trygghetsförsäkringar?

3. Syns min bostad för alla på nätet?

 • Nej, du har kontroll över vilka bostadssökande som ser din annons. Residensportalen är kända för att respektera sekretess. Din bostad visas endast med kontaktuppgifter för de registrerade bostadssökande som du godkänt. Din fullständiga adress är inte synlig. Dina kontaktuppgifter visas inte för oregistrerade användare eller de som inte uppfyller dina kriterier. Vår huvudsakliga målgrupp är HR-avdelningar och relocationbolag.

4. Kan jag marknadsföra till både privatpersoner och företag?

 • Ja, du har valet att rikta din annons till företag eller både företag och privatpersoner. Om du endast vill hyra ut till företag kan du enkelt välja det alternativet. Om du är öppen för både företag och privatpersoner kan du välja "alla" i formuläret. Detta ger dig möjlighet att nå både välkända företag och privatpersoner som behöver bostäder.

5. Glömt användarnamn och lösenord?

 • Du kan enkelt återställa ditt lösenord genom att klicka på länken för att hämta inloggningsuppgifter. Ditt användarnamn är den e-postadress du använde vid registrering. Om du behöver ytterligare hjälp kan du alltid skicka oss ett e-mail, och vi hjälper dig gärna att återställa ditt lösenord.

6. Hur lång tid tar det att aktivera min annons?

 • Din annons aktiveras vanligtvis inom 48 timmar efter godkännande och ägande-kontroll. Vi granskar noggrant alla annonser för att säkerställa ägande.

7. Hur snabbt får jag min bostad uthyrd?

 • Det varierar, men du kan öka dina chanser genom att vara flexibel och sätta rätt pris. Använd "flexibel" för exempelvis möblemang för att öka din chans till snabb uthyrning. Vi har statistik över tidigare förmedlingar för referens.

8. Vem ser mina kontaktuppgifter?

 • Endast betalande och registrerade användare som matchar dina kriterier har tillgång till dina kontaktuppgifter.

9. Varför syns inte mina bilder?

 • Kontrollera att dina bilder är i JPG-format och inte över 10MB. Vi accepterar inte HEIC-format.

10. Hur skiljer sig Residensportalen från andra hyresförmedlare?

 • Vi erbjuder flexibel hyresförmedling, kvalitativa verktyg och transparenta priser utan dolda avgifter. Hos oss betalar du endast för de tjänster du väljer att använda. Vårt varumärke är känt för kvalitet, integritet och effektivitet, baserat på vår erfarenhet från företagsmarknaden. Vi är väldigt kritiska mot den modellen där förmedlare står på avtalet och hyr vidare bostaden. 

11. Förmedlar ni bara bostäder i Stockholm?

 • Nej, vi förmedlar bostäder i hela Sverige och har även tjänster utanför Stockholm. Vi har erfarenhet av att förmedla tusentals hyreslägenheter i städer som Malmö, Göteborg, Lund, Helsingborg och många andra. Vi erbjuder även Plustjänster till hyresvärdar utanför Stockholm, inklusive kontraktsskrivning och instruktionsmallar.

12. Kan ni hantera hela uthyrningen åt mig?

 • Ja, i Stockholm erbjuder vi en Premiumtjänst som kan ta hand om hela uthyrningsprocessen åt dig.

13. Varför bör jag inte skapa mitt eget hyreskontrakt?

 • Hyreslagen är komplex, och det är lätt att göra fel. Även erfarna personer kan göra misstag. För att undvika problem rekommenderar vi att du använder våra experter och inte försöker skapa ett hyreskontrakt själv.

14. Måste jag skatta för min hyresinkomst?

 • Ja, hyresinkomst är en beskattningsbar kapitalinkomst. Kontakta Skatteverket för råd om hur du ska deklarera din inkomst. Vi har också en artikel om SKATTEFRÅGOR VID UTHYRNING som kan vara till hjälp.

15. Hur hanterar jag överlämnandet av mitt hem?

16. Hur beräknar jag en rimlig hyra vid uthyrning?

 • När du planerar att hyra ut din bostad är det viktigt att förstå hur hyran bestäms. Vi kan hjälpa dig med grundläggande riktlinjer och beräkningar baserat på färsk statistik på förmedlade bostäder. Om du inte ser ditt område så maila oss så kan vi ge dig feedback. .

17. Ändringar i lagstiftningen:

 • Från och med 1 oktober 2019 har reglerna för uthyrning av hyresrätter och vissa privatägda bostäder skärpts. Det är viktigt att vara medveten om dessa förändringar. Mer om hyreslagen. 

18. Ytterligare resurser:

Besök vår hyreskalkylator för att jämföra hyror med andra bostäder. Tänk på att denna hyreskalkylator är snitthyror för annonserade bostäder, inte förmedlade. 

Tips för att marknadsföra sitt hem för en uthyrning i andra hand

Tips för att marknadsföra sitt hem för en uthyrning i andra hand

Vi har samlat vår erfarenhet för hur man visar ett hem bäst inför en uthyrning och hur man hittar lämpligast hyresgäst. 

Hur mycket måste jag städa innan en visning?

Hur mycket måste jag städa innan en visning?

Hur mycket förberedelser krävs för att hyra ut sitt hem i andra hand? Vi har sammanställt en lista på viktigaste punkter att tänka på innan hyresgästen kommer och knackar på dörren. 

Hyresstatistik & Trender på Andrahandsmarknaden 2024

Hyresstatistik & Trender på Andrahandsmarknaden 2024

Hur ser priserna ut på uthyrningsmarknaden 2024 i Stor-Stockholmsområdet? Vilka trender ser vi på hyresmarknaden för uthyrare som förmedlar till företag? Denna sektion uppdateras med realtid information på hur det ser ut på uthyrningsmarknaden.