Tjänster för uthyrare i andra hand

Residensportalen har lång erfarenhet att hjälpa uthyrare hitta lämpliga hyresgäster och få en trygg, professionell hyresförmedling i andra hand. Hos oss kan du välja om du vill ha mycket, lite eller ingen hjälp med din uthyrning. Vi är transparenta. Det sker inga påslag på din hyra. Du väljer enbart de tjänster som du finner värdefulla. 

Vi erbjuder 3 olika möjligheter: Premium, Plus och Basic objektstatus.  Som Basic uthyrare så är det gratis att annonsera din bostad på Residensportalen.  Dock så finns det tjänster att köpa om du önskar mer hjälp med din bostadsuthyrning. Efter din registrering kommer du direkt bli aktiverad som Basic objekt (du annonserar gratis). 

Att Annonsera Gratis: Basic uthyrare

Du/ ni får annonsera er bostad kostnadsfritt och din bostadsannons blir aktiverad som Basic.  Du kan logga in i din profil och kan köpa "Plustjänster" som finns att hitta i "Mina Sidor" när som helst.  Du kan få hjälp med upprättande av andrahandskontrakt, inspektion av bostad och även instruktionsmallar att ge till din hyresgäst. Tilläggstjänster är frivilliga, du kan annonsera din bostad helt kostnadsfritt på Residensportalen. Om du är mest intresserad av de stora bolagen som hyresgäst så rekommenderar vi att ni uppgraderar ert objekt till Plus Status, då rankas er bostad högre upp i sökresultat och ni blir inkluderade i våra exklusiva utskick till de bolag och globala relocation agenter som vi har regelbunden kontakt med. Många sökande ser också en Plusstatus som en stämpel för en engagerad och motiverad uthyrare. Du får även en annons på Bovision där enbart mäklare kan annonsera. De sökande kontaktar er direkt efter att de har fått tillgång till våra bostäder och om de matchar era kriterier.

Vilka uthyrningstjänster erbjuder vi?

Andrahandskontrakt /Hyreskontrakt:
Residensportalens kontrakt för andrahandsuthyrning baserar sig på den erfarenhet som vi har samlat på oss sedan 2003 och är utformat i samråd med jurist som är expert på fastighetsrätt.  Andrahandskontraktet skrivs alltid av en registrerad hyresmäklare och är skräddarsydda specifikt för din uthyrning baserad på den nya komplexa hyreslagen som ändrades 2013 och senare igen 2018. Ditt objekt blir också uppgraderat till Plus Objekt och kommer därmed högre upp i sökresultat och prioriteras av de stora bolagen som söker bostäder åt sina anställda. Det kommer stå i din annons att du har köpt kontraktsskrivning vilket gör din bostad mer attraktiv för de stora bolagsagenterna. Denna tjänst kan köpas och nyttjas även om du inte hittar din hyresgäst via Residensportalen. Andrahandskontraktet är utformat med en Svensk del och en Engelsk så att du lätt kan skicka till din hyresgäst som kanske inte är engelsktalande! Vad ingår?
1. Skräddarsytt avtal på Svenska och Engelska.
2. Kostnadsfri Plus uppgradering om kontraktet köps iunder tiden som du har en publicerad annons. Då står det i annonsen att kontraktstjänsten är köpt vilket är en trygghet och ett plus för sökande.
3. Om din hyresgäst är en privatperson som är folkbokförd i Sverige ingår en UC. 
4. E-signatur med autentisering via Svenskt Bank-ID, Norskt Bank-ID, Danskt Bank-ID, Finskt Bank-ID eller e-mail/sms pin med IP-tracking.

Pris: SEK SEK 2.495 med e-signatur som ingår om så önskas (vi skickar ut via vårt verktyg för ökad säkerhet runt signaturer samt en smidigare process för er som ska signera. Ni behöver ej uppsöka skanner). 

Uppgradera till Plus Status
När en potentiell hyresgäst söker efter bostäder sorteras sökresultaten efter statusnivå. När din bostad är uppgraderad till Plus Status kommer annonsen att synas högre upp i sorteringen och ökar synligheten för den sökande. Din bostad kommer framförallt prioriteras av de stora bolagen som söker bostäder åt sina anställda eftersom de ofta prioriterar Plus och Premium bostäder. Din annons kommer även regelbundet bli inkluderade i våra exklusiva utskick till de bolag och globala relocation agenter som vi har regelbunden kontakt med..

Pris: SEK 395 ink moms

Instruktionsmallar
Att förbereda instruktioner kan vara lika viktigt som själva hyreskontraktet. Dessa mallar kan du ändra och lägga till så att de passar er bostad. Sedan ber ni hyresgästen skriva på dessa vid tillträdet.  Utan korrekta skriftliga instruktioner så är det svårt att få kompensation för skador. Utöver dessa skötselmallar får ni även en lista på abonnemang/leverantörer som är viktigt att informera hyresgästen om samt en lista på vad städbolaget inte ska glömma.  Pris: SEK 375 ink moms

Inspektion
Vi inspekterar skicket av boytor (golv, väggar, snickerier, innertak) och fasta installationer, så som spis, ugn, fläkt, köksskåp, mm, och registrerar slitage nivån och skador på dessa. Inspektionen ligger sedan som underlag för utflytten för att minimera diskussioner om vilket skick huset var i innan hyresgästen flyttade in. Vi kommer ut på plats och genomför inspektionen och levererar sedan ett renskrivet dokument i PDF format som hyresvärd och hyresgäst sedan går igenom vid inflytten och båda parter skriver under. Erbjuds enbart i Stockholmsområdet. Inspektionstjänsten omfattar EJ inventarier. Pris: Offertbaserad

Mer om vår Premiumtjänst

Om du vill ha mycket hjälp med din uthyrning och din bostad kvalificerar så kan vi hjälpa dig med hela uthyrningen!  Din bostad får då vår Premium stämpel.

Om du vill att vi hjälper er med hela er uthyrning så jobbar vi aktivt för att hitta rätt hyresgäst åt dig efter dina önskemål. Vi har sedan 2003 jobbat in kontakter bland storbolagen och är registrerade hyresmäklare.  Din bostad kommer nu synas längst upp i alla söklistor och diskuteras dagligen med våra

företagskontakter, globala agenter samt lokala relocationbolag som vi är i regelbunden kontakt gällande våra Premium bostäder.  De tjänster som ingår i vårt Premiumpaket är:

  1. Koordinering av visningar.  Rådgivning gällande de sökande. En registrerad hyresmäklare visar er bostad vilket enbart sker på kontorstid.
  2. Video. Ni får en video av ert hem där de sökande kan gå en rundvandring av bostaden om bostaden kommer till sin fördel att ha en film.  Objekt med videopresentation ökar möjligheterna att nå ut till hyresgäster som sitter på andra sidan världen. 
  3. En registrerad hyresmäklare skriver och förhandlar ert andrahandskontrakt. Vi kan hyreslagen och dess uppdateringar samt oilka tolkningsvinklar. 
  4. Vi hanterar den förberedande inflyttsinspektionen och sköter tillträdet. Vi räknar spikhål och småmärken vilket noggrant dokumenteras så att ni har ett inspektionsprotokoll som är korrekt och juridiskt bindande. Denna inspektion får ni i PDF format så att ni har den som underlag när ni återtar ert hem. Utflyttsinspektionen/frånträdet ingår ej i tjänsten men kan köpas till om ni behöver hjälp när det blir dags för återtagandet av ert hem.
  5. Ni får instruktionsmallar som skyddar er samt ger bra instruktioner till hyresgästen för att förebygga skador.
  6. Ni har tillgång till vår rådgivning under hela uthyrningsperioden samt omfattas av vår mäklarförsäkring.  Kostnaden för Premiumtjänster utfaller vid tillträdet och kostnaden är densamma oberoende på uthyrningstid. En fast, och inte återbetalningsbar, start-avgift på SEK 5.000 betalas vid uppdragets början och resterande arvode betalas vid tillträde. Startavgiften ger dig en video och kontraktstjänsten även om ni skulle hitta en hyresgäst via andra kanaler. Pris: SEK 5.000 i startavgift och 1 månadshyra för lägenheter. SEK 5.000 i startavgift och 1.5 månadshyra för hus. 

Tyvärr kan vi inte erbjuda vår Premiumtjänst till alla som önskar att köpa den. Då vi har många trogna kunder så är det beroende på hur många av våra existerande kunder som har objekt för uthyrning just nu, därefter så kan erbjuda nya kunder tjänsten. Vi väljer dessa bostäder med omsorg för att kunna leverera den service som vi är kända för. Vår urvalsprocess är även beroende på faktorer så som läge, vår arbetsbelastning och typ av bostad ni har. Premium objekt måste även uppfylla vissa kriterier för att vi ska kunna ge din bostad vår Premium stämpel. Premium tjänster erbjuds enbart i Stockholmsområdet. Vår arbetsbelastning vid din registrering spelar in eftersom den service och tid som läggs ner på ett Premium bostäder från vårt kontor är omfattande och vi aktiverar enbart ett visst antal Premium bostäder per månad.

 

UC-Upplysning

Vill du ta en UC på din tilltänkta hyresgäst?

Orolig för betalningsanmärkningar? Din hyresgäst Måste vara folkbokförd i Sverige för att vi ta en UC och även ge oss sitt godkännande. OBS, om personen nyligen har flyttat till Sverige så kommer informationen inte visa mycket. 

En UC är inkluderad i priset för Kontraktstjänsten om du hellre vill ha ett helhetspaket. 

Pris: SEK 595

Uthyrningskonsultation

Vill du ha en mer råd om din uthyrning? Vill du att vi ska titta på ditt hem och ge specifika råd för just din uthyrning? Tjänsten inkluderar en Zoom-konsultation som spelas in och som du kan behålla. Du har 20 minuter att fråga vad du vill samt visa ditt hem och få tips för hur du maximerar marknadsföringen och vilken målgrupp som ditt hem kan tilltala. Pris: SEK 495 ink moms

5 Tips att tänka på när du skriver ett andrahandskontrakt!

5 Tips att tänka på när du skriver ett andrahandskontrakt!

Vad ska man tänka på när man skriver ett uthyrningskontrakt för uthyrning i andra hand? Vad är de vanligaste misstagen efter hyreslagen ändrades för privatägda bostäder 2013?

Inspektion av bostad vid uthyrning

Inspektion av bostad vid uthyrning

Varför är skriftliga inspektioner kritiska när du hyr ut din bostad? Vad händer om det blir en skada och man inte har ett inspektionsprotokoll? Hur ska protokollet skrivas på för att vara giltigt?

3 Viktigaste delarna av en andrahands uthyrning

3 Viktigaste delarna av en andrahands uthyrning

Vad är de viktigaste sakerna man ska tänka på från ett juridiskt perspektiv när man hyr ut i andra hand?