landlord services

Tjänster för Uthyrning i Andra Hand

Residensportalen har lång erfarenhet att hjälpa uthyrare hitta lämpliga hyresgäster och få en trygg, professionell hyresförmedling i andra hand. Hos oss kan du välja om du vill ha mycket, lite eller ingen hjälp med din uthyrning. Vi är transparenta. Det sker inga påslag på din hyra. Du väljer enbart de tjänster som du finner värdefulla. 

 

Andrahandskontrakt /Hyreskontrakt

Residensportalens kontrakt för andrahandsuthyrning baserar sig på den erfarenhet som vi har samlat på oss sedan 2003 och är utformat i samråd med jurist som är expert på fastighetsrätt.  Andrahandskontraktet skrivs alltid av en registrerad hyresmäklare och är skräddarsydda specifikt för din uthyrning baserad på den nya komplexa hyreslagen som ändrades 2013 och senare igen 2018. Ditt objekt blir också uppgraderat till Plus Objekt och kommer därmed högre upp i sökresultat och prioriteras av de stora bolagen som söker bostäder åt sina anställda. Det kommer stå i din annons att du har köpt kontraktsskrivning vilket gör din bostad mer attraktiv för de stora bolagsagenterna. Denna tjänst kan köpas och nyttjas även om du inte hittar din hyresgäst via Residensportalen. Andrahandskontraktet är utformat med en Svensk del och en Engelsk så att du lätt kan skicka till din hyresgäst som kanske inte är engelsktalande!

Vad ingår?

1. Skräddarsytt avtal på Svenska och Engelska.
2. Kostnadsfri Plus uppgradering om kontraktet köps under tiden som du har en publicerad annons. Då står det i annonsen att kontraktstjänsten är köpt vilket är en trygghet och ett plus för sökande.
3. Om din hyresgäst är en privatperson som är folkbokförd i Sverige ingår en UC. 
4. E-signatur med autentisering via Svenskt Bank-ID, Norskt Bank-ID, Danskt Bank-ID, Finskt Bank-ID eller e-mail/sms pin med IP-tracking.

Pris: SEK SEK 2.995 med e-signatur som ingår om så önskas (vi skickar ut via vårt verktyg för ökad säkerhet runt signaturer samt en smidigare process för er som ska signera. Ni behöver ej uppsöka skanner). 

Plusuppgradering

När en potentiell hyresgäst söker efter bostäder sorteras sökresultaten efter statusnivå. När din bostad är uppgraderad till Plus Status kommer annonsen att synas högre upp i sorteringen och ökar synligheten för den sökande. Din bostad kommer framförallt prioriteras av de stora bolagen som söker bostäder åt sina anställda eftersom de ofta prioriterar Plus och Premium bostäder. Din annons kommer även regelbundet bli inkluderade i våra exklusiva utskick till de bolag och globala relocation agenter som vi har regelbunden kontakt med..

Pris: SEK 495 ink moms

UC-Kreditcheck

Vill du ta en UC på din tilltänkta hyresgäst?

Orolig för betalningsanmärkningar? Din hyresgäst Måste vara folkbokförd i Sverige för att vi ta en UC och även ge oss sitt godkännande. OBS, om personen nyligen har flyttat till Sverige så kommer informationen inte visa mycket. 

En UC är inkluderad i priset för Kontraktstjänsten om du hellre vill ha ett helhetspaket. 

Pris: SEK 595

Instruktionsmallar

Att förbereda instruktioner kan vara lika viktigt som själva hyreskontraktet. Dessa mallar kan du ändra och lägga till så att de passar er bostad. Sedan ber ni hyresgästen skriva på dessa vid tillträdet.  Utan korrekta skriftliga instruktioner så är det svårt att få kompensation för skador. Utöver dessa skötselmallar får ni även en lista på abonnemang/leverantörer som är viktigt att informera hyresgästen om samt en lista på vad städbolaget inte ska glömma. 

Pris: SEK 375 ink moms

Uthyrningskonsultation

Vill du ha en mer råd om din uthyrning? Vill du att vi ska titta på ditt hem och ge specifika råd för just din uthyrning? Tjänsten inkluderar en Zoom-konsultation som spelas in och som du kan behålla. Du har 30 minuter att fråga vad du vill samt visa ditt hem och få tips för hur du maximerar marknadsföringen och vilken målgrupp som ditt hem kan tilltala.

Pris: SEK 945 ink moms

Inspektion & Tillträde

Vi inspekterar skicket av boytor (golv, väggar, snickerier, innertak) och fasta installationer, så som spis, ugn, fläkt, köksskåp, mm, och registrerar slitage nivån och skador på dessa. Inspektionen ligger sedan som underlag för utflytten för att minimera diskussioner om vilket skick huset var i innan hyresgästen flyttade in. Vi kommer ut på plats och genomför inspektionen och levererar sedan ett renskrivet dokument i PDF format som hyresvärd och hyresgäst sedan går igenom vid inflytten och båda parter skriver under. Erbjuds enbart i Stockholmsområdet. Inspektionstjänsten omfattar EJ inventarier. Vi kan även sköta tillträdet om ni inte kan närvara. Tillträde offereras separat. 

 Pris: Offertbaserad