Din Trygga Partner för Andrahandsuthyrning Sedan 2003

Residensportalens Historia

Residensportalen grundades 2003, och vår passion för att vara en trygg och pålitlig hyresförmedlare är starkare än någonsin. Vi vill hjälpa alla som söker en bostad att hyra eller vill hyra ut sin bostad i andra hand. Hos oss kan du känna dig säker på att du får hela hyran som hyresvärd och att du som hyresgäst inte betalar mer än nödvändigt. Vi erbjuder tilläggstjänster baserat på dina specifika behov och låter både uthyrare och hyresgäster själva styra sin hyresförmedling utan köer.

Vår Målsättning & Vad Vi Står För

Vår ambition är att föra samman de mest seriösa hyresvärdarna och bostadssökande för att skapa de bästa förutsättningarna för andrahandsuthyrning. Om du behöver extra hjälp som uthyrare eller bostadssökande, är vi alltid här för att stödja dig. Vi är registrerade och försäkrade hyresmäklare och arbetar över hela Sverige med att förmedla säkra och skräddarsydda hyreskontrakt, oavsett om din bostad finns i Stockholm, Malmö, Lund, Göteborg, Umeå eller Trelleborg.

Vi är stolta över att vara 100% privatägda. Sedan 2018 har vi arbetat papperslöst och strävar ständigt efter att minska vårt digitala fotavtryck. Vi tror på tydlig och rak kommunikation med en touch av humor. Vi värdesätter kvalitet över kvantitet och föredrar att göra färre, men meningsfulla, transaktioner med människor som delar våra värderingar.

Din Trygghet

Residensportalen är medlem i SHRF och alla våra hyreskontrakt är utvecklade och skrivna av hyresmäklare registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen. Vi följer Sveriges hyreslag samt FMIs regler och riktlinjer.

Vi använder din data enbart för att göra din upplevelse så personlig och relevant som möjligt på vår hemsida. Din data stannar alltid hos oss och delas eller säljs aldrig vidare.

Vi kräver inte exklusivitet på förmedlingsuppdrag, men vi uppmuntrar våra kunder att noggrant kontrollera alla hyresförmedlare de anlitar. Det finns många IT-bolag som erbjuder andrahandsuthyrning, men Residensportalen kombinerar lång erfarenhet som hyresmäklare med en pålitlig IT-lösning. Vår affärsmodell syftar till att göra trygg hyresförmedling tillgänglig för så många som möjligt.

Vi ser fram emot att hjälpa dig med din hyresförmedling!

Vår VD

Sarah T. Foxen växte upp i USA och återvände till Sverige 2003 för sin MBA på Stockholms Universitet. Hennes plan var att efter studierna återvända till Washington D.C och karriären inom Management Consulting. Som tur var blev hon riktigt intresserad av uthyrningsmarknaden och allt som rör bostadsproblematiken i Sverige. Hon hade trots allt fått smaka på det själv när hon flyttade hem. 

Residensportalen är 100% ägt av vår VD och tillväxten i bolaget är organisk, utan VC kapital, sedan bolagets start 2003. Läs mer om Foxen här